logo

Over Wordfeud

Je kan Wordfeud downloaden op je iPhone of Android telefoon.
Installeer het en start het spel op en maak een gratis Wordfeud account aan. Je krijgt daarna meteen de mogelijkheid om een nieuw spel te starten. Dit kun je doen door middel van het uitnodigen van vrienden(via gebruikersnaam of email adres) of je kan kiezen voor een "random" (willekeurige) Wordfeud speler. Daarnaast kun je verschillende talen instellen en de opmaak van het bord. Je tegenstander moet je uitnodiging tot spelen bevestigen en vervolgens wordt het spel gestart.
Elke speler krijgt een zevental letters. Deze letters worden gedurende het spel automatisch aangevuld tot deze op zijn. Nadat het eerste woord gelegd is, mogen er alleen nog maar woorden op het speelveld gelegd worden die aan de reeds aanwezige letters op het veld gekoppeld kunnen worden. Hoe langer of moeilijker het woord, des de meer punten. Elke letter heeft een eigen puntenscore Daarnaast kan dit puntenaantal worden verhoogd door het woord op speciale vakjes neer te leggen. Dit zijn de gekleurde DW TW DL TL vakjes.

DL: 2x de letterwaarde
TL: 3x de letterwaarde
DW: 2x de woordwaarde
TW: 3x de woordwaarde

Het spel is afgelopen als een van de spelers geen letters meer op het bordje heeft. De overgebleven letters van de tegenspeler worden dan van zijn totaal afgetrokken, waardoor je, als je achterstaat, nog steeds kunt winnen! Wanneer je een woord heb gelegd, kun je wachten tot je tegenstander een woord legt of je kunt meerdere tegenstanders opzoeken. Mocht je echter belangrijkere zaken te doen hebben, dan kun je de Wordfeud App gemakkelijk afsluiten en op elk gewenst tijdstip terug komen. Zodra de beurt aan jou is krijg je (mits ingeschakeld) een Push bericht dat de zet aan jou is. Op deze manier ben je niet aan tijd gebonden en kun je simpel de volgende dag verder spelen. Let echter op, maak je langer dan 72 uur geen zet, dan verlies je automatisch het spel.
Het mooie van Wordfeud is dat het zowel geschikt is voor de Iphone als voor Android. Op deze manier is het mogelijk om met vrienden te spelen die een andere smartphone gebruiken